Tehnologija

Flores poseduje modernu fabriku za preradu, pakovanje i kontrolu kvaliteta u Divostinu, 6 kilometara od Kragujevca i objekat za sazrevanje alkoholnih pića u hrastovim bačvama, u selu Kamenica, nedaleko od Kragujevca.


flores technologySva oprema smeštana u fabrici u Divostinu predstavlja najnovija tehnička i tehnološka rešenja proizvedena u svetu, dok su higijenski uslovi u skladu sa najvišim svetskim standardima. Flores poseduje posebnu ovlašćenu laboratoriju za kontrolu kvaliteta. Pića se proizvode od šljiva koje uzgaja 1256 pojedinačnih proizvođača na 1520 hektara ukupne površine voćnjaka šljive.
Naši proizvodi se pripremaju i sazrevaju prema tradicionalnim receptima za destilaciju koji su se prenosili sa oca na sina stotinama godina, u porodicama jugoistocne Evrope koje su bile “majstori za destilovanje”.

Šljivovica je snažno, bistro alkoholno piće u kome se najbolje uživa kada je rashlađeno i kada se pije kao aperitiv ili uz lagano, slano meze. Takođe je dobra kada se pomeša sa sokom od đumbira i sokom od pomorandže i dobro se uklapa u mešana pića koja postaju sve popularnija u društvenim prilikama.
Po tradiciji, služi se čista u čokanjima koji pojačavaju i održavaju miris Žute Ose nakon sto se ona sipa.

Čokanji takođe upotpunjuju doživljaj kozumiranja šljivovice pružajuci određenu, vizuelnu osobenost, i po njima se šljivovica na prvi pogled razlikuje od drugih.

Flores proizvodi, sa “Žutom osom” kao vodećim proizvodom, su zaštitili prava patentiranja u celom svetu i sertifikate za kvalitet izdate u SAD i drugim vodećim industrijskim državama.

 

 


 

Žuta osa

mod_zuta_osa

Žuta Osa je visokokvalitetni brend šljivovice, koji se priprema i sazreva prema tradicionalnim receptima za destilaciju...

Bela osa

mod_bela_osa

Bela Osa predstavlja ekskluzivan proizvod visokog kvaliteta kojim pokušavamo da izađemo u susret brojnim željama  i očekivanjima...

Srpska loza

mod_loza

“Srpska Loza” je originalno piće koje se proizvodi od grožđa koje raste na vinovim lozama vinograda na teritoriji Srbije...

Žuta lincura

mod_lincura

“Žuta Lincura” je prirodna rakija od voća koja se proizvodi od šljivovice i cvetova raznog medicinskog bilja, od kojeg je glavna žuta lincura...