O Nama

Flores je privatna kompanija osnovana 1985. godine na tradiciji porodičnog preduzeća osnovanog 1803. godine koje se bavilo preradom voća i proizvodnjom alkoholnih pica; vina, kao i drugih proizvoda do 1952. godine  kada je nacionalizovano. Flores je prva privatna firma u Jugoslaviji formirana čim su se stvorile zakonske mogucnosti za njeno osnivanje i nastavila je isti proizvodni program prethodno nacionalizovane kompanije.

flores_companyOsnivač Flores-a je Radiša Pljakić, diplomirani inženjer agronomije. Prve količine rakije – 25 000 litara, potekle su iz istog porodičnog podruma koji je odavno bio oduzet porodici.
Od 1998. godine firma je registrovana kao akcionarsko drustvo sa ograničenom odgovornošću, sa vlasnicima Radišom Pljakićem, koji je osnivač sa udelom od 60 % i njegovim sinom Miomirom, diplomiranim inženjerom prehrambene tehnologije sa 40 % udela.
Sva oprema smeštana u fabrici u Divostinu predstavlja najnovija tehnička i tehnološka rešenja proizvedena u svetu, dok su higijenski uslovi u skladu sa najvišim svetskim standardima. Flores poseduje posebnu ovlašćenu laboratoriju za kontrolu kvaliteta.

Flores, kompanija koja je naročito obeležila XX vek.

Flores poseduje modernu fabriku za preradu, pakovanje i kontrolu kvaliteta u Divostinu, šest kilometara od Kragujevca i objekat za sazrevanje alkoholnih pića u hrastovim bačvama, u selu Kamenica, nedaleko od Kragujevca.

Novi proizvod kompanije bio je pušten u promet pod nazivom “Žuta osa”, prirodna šljivovica sa 45 % alkohola, upakovana u originalnu, staklenu bocu braon boje od 0.75 l. Na svim vodećim izložbama i sajmovima širom sveta ona je osvojila 13 zlatnih medalja. Probirljivom internacionalnom tržištu osim “Žute ose”, kompanija je ponudila “Belu osu”, prirodnu šljivovicu sa 40 % alkohola, prirodnu rakiju “Žutu lincuru” travaricu sa 45 % alkohola. Pored toga, tržište se snabdeva visokokvalitetnom lozovom rakijom pod nazivom “Srpska loza” sa 45 % alkohola i uspešno plasiranim brendijem “Drozd” sa 38 % alkohola.


U novembru 1999. godine Flores je dobila svetskog Oskara od strane Instituta za evropske promocije i “Eureku” u Briselu kao kompanija koja je naročito obeležila XX vek.


Rakija “Žuta osa”, najpoznatiji proizvod privatne firme “Flores” iz Kragujevca, osvojila je Gran pri za kvalitet na internacionalnoj izložbi “Arhimed 2000” u Moskvi, gde je bilo predstavljeno 1540 proizvoda.
30. maja 2003. godine, gospodin Radisa Pljakic je bio nagradjen od strane Instituta evropske zajednice za promociju privrednih društava iz Brisela i primio “Merit De L'Invention”.

Pored pomenutih proizvoda, kompanija proizvodi prirodne ekstrakte i koncentrate aromaticnog i medicinskog bilja, koristeci ih za svoju sopstvenu proizvodnju. Dakle, na osnovu ovog programa ona nudi osam proizvoda na bazi meda sa dodatkom medicinskog bilja.

Najveci izvozi su oni za Sjedinjene Americke Drzave, zatim za Australiju, Svedsku i Nemačku. Flores proizvodi, sa “Žutom osom” kao vodećim proizvodom, su zaštitili prava patentiranja u celom svetu i sertifikate za kvalitet izdate u SAD i drugim vodećim industrijskim drzavama.

Opsta svojstva Flores alkoholnih pića:

- Zdravstvena ispravnost
- Visok kvalitet
- Nepromenljiv kvalitet
- Obrada visoke tehnologije
- Stalna kontrola
- Bez dodatka karamela
- Bez veštackih boja
- Bez šećera
- Bez veštackih ukusa
- Bez veštackih aroma
- Veoma nizak nivo kiseline
- Nizak nivo etilkarbamata

Proizvodi, destiluje, kontrolise, puni i pakuje FLORES!

radisa_pljakic     miomir_pljakic

Gospodin Radiša Pljakić

Diplomirani inženjer agronomije
JINA akademac

Biografija

 

 

Gospodin Miomir R. Pljakić

Diplomirani inženjer
prehrambene tehnologije

Biografija

 

Žuta osa

mod_zuta_osa

Žuta Osa je visokokvalitetni brend šljivovice, koji se priprema i sazreva prema tradicionalnim receptima za destilaciju...

Bela osa

mod_bela_osa

Bela Osa predstavlja ekskluzivan proizvod visokog kvaliteta kojim pokušavamo da izađemo u susret brojnim željama  i očekivanjima...

Srpska loza

mod_loza

“Srpska Loza” je originalno piće koje se proizvodi od grožđa koje raste na vinovim lozama vinograda na teritoriji Srbije...

Žuta lincura

mod_lincura

“Žuta Lincura” je prirodna rakija od voća koja se proizvodi od šljivovice i cvetova raznog medicinskog bilja, od kojeg je glavna žuta lincura...